Muistatko ekat menkkasi? Vastaa kyselyyn, voita Nomai-kuukuppi ja sterilointiastia!

Tämä on juhlapostaus 700 Instagram-seuraajan kunniaksi ❤ Lue eteenpäin, jos haluat tietää, miksi tein kyselyn ja lukea yhden naisen tarinan ekoista menkoistaan. Kerron myös arvontapalkinnoista, Nomai-kuukupista ja kupin sterilointiastiasta, tarkemmin! Jos haluat mennä suoraan kyselyyn, pääset siihen tästä linkistä. Linkki kyselyyn löytyy myös postauksen lopusta.

kuva: Nomai

Kuukautisvuodon tapaista

lukee lapussa, jonka ojennan ala-asteen opettajalle. Olen lintsannut jo edellisen uimatunnin keksityllä tekosyyllä, joten opettaja vilkaisee minua nyt kyllästyneenä ja ojentaessaan lapun takaisin katsoo jo muualle.

Tulee nöyryytetty olo.

Minulle se pieni ruskea tahra alushousuissa ei edes ole minkään “tapaista” vaan ylpeyden aihe, ja odotin opettajan – niin mitä? Odotin ehkä jonkinlaista yhteiseen kerhoon pääsemistä. Yhteyden kokemista. Että opettaja olisi katsonut minua hieman hymyillen ja tietävästi, kannustaenkin ja allekirjoittanut lapun hiljaa kunnioittaen.

Sen sijaan törmäsin tähän. Ensimmäiseen kertaan, kun menkkojen tiimoilta tuli henkinen isku vatsaan. Epäkunnioitus. Ohittaminen. Ei tärkeä. Itse huolehdittava. Ankea rasite.

Sittemmin opin kyllä varautumaan siihen ylävatsaa kivistävään tylppään kipuun lähes joka kerta, kun tuli puhe tämän minulle tärkeän aiheen tiimoilta. Kohdulliset haukkumassa menkkojaan, kohdulliset häpeämässä menkkojaan, kaikki nyrpistämässä nenäänsä menkoille, käyttämässä kiertoilmaisuja, kiittelemässä luojaa, etteivät ole syntyneet kohdulliseen kehoon.

Haluankin kirjoittaa kirjeen menkoilleni, toivon että se on tarpeeksi mystifioiva herättääkseen ahaa-elämyksiä ja some-keskustelua.  Omistan kirjeen ala-asteen opettajalleni:

Muistatko sinä omat ensimmäiset kuukautisesi? Vastaa Menkkablogin kyselyyn 31.10.2020 mennessä. Voit voittaa valitsemasi värisen ja kokoisen Nomai-kuukupin sekä mikrossa käytettävän, kätevän sterilointiastian. Tuotepaketit arvotaan kahdelle vastaajalle.

Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Nomai -yritystä pyörittää sen perustaja, 20-vuotisen lääketieteellisen uran tehnyt, gynekologi, lääketieteen tohtori, dosentti Nonna Heiskanen. Nomai-kuukuppi on Nonnan suunnittelema ja se on muotoiltu perustuen emättimen anatomian ja kuukautisten fysiologian tuntemukseen.

Kyselyn tuloksista koostan Menkkablogiin postauksen ekoista menkoista. Postaus levittää tärkeää tietoa siitä, miltä tuntuu saada ihkaekat kuukautiset. Lähetän postauksen myös terveyskasvatuksen ammattilaisille, jotta he saavat halutessaan käytännön tietoa siitä, mitä ihmiset kaipaavat ekojen menkkojen tiimoilta.

Vastauksia ei voi yhdistää yksittäiseen vastaajaan postauksen perusteella vaan tulee olemaan täysin anonyymi. Kiitos, kun autat tekemään menkkapuheesta normaalin asian jakamalla omaa menkkakokemustasi!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s