Menkkaständit eivät pelastaneet I Love Me -messuja

Olin viikko sitten I Love Me -messuilla. Ne oli aika kauheet. En sano, että kaikki oli kamalaa: oli siellä paljon upeita ja hyviksiä näytteilleasettajia. Mutta kuka haluaa mennä messuille, jonka tunnuslause on:

Tule sellaiseksi kuin olet“?

Tämä yksi lause asetti kaiken messujen sisällön, varsinkin messuilla mainostaneiden kauneusleikkausfirmojen palvelut, erikoiseen ja huolestuttavaan valoon. Enkö kelpaa tällaisena? Saanko tulla, jos en halua parantaa itseäni? Mitä, jos koen jo olevani…no…sellainen kuin olen?

I ❤ me – kunhan oon ensin tullut sellaiseksi kuin oon?

I ❤ Me – kunhan ensin saan sen botoxin ylähuuleen?

I ❤ Me – sitten, kun on brazilian butt lift housuissa?

Kuva messuesitteestä. Tunnuslause näyttäytyy itselleni joko koomisena tai pelottavana.

Näin myös kolmesti, kun ihmistä pistettiin neulalla, varmaankin botoxia. Ja mun on vaikee nähdä I ❤ Me -asenteen ja botoxin yhteyttä…

Hyvinvointimessujen ympärillä kuului myös paljon kritiikkiä turkisten mainostamisesta, sillä yksi messuesittelijä oli joku turkisbuustifirma (en jaksa edes selvittää mikä, ei kiinnosta tuoda lisää tunnettuutta heille). Vaikka I Love Me ei tänä vuonna kerennyt reagoida yleisöpalautteeseen ja tuoda toimintaansa nykyaikaan, niin hatunnosto heille siitä, ettei ensi vuonna turkiksia enää messuilla nähdä. Messujen tiedottaja, Riikka Luomanpää, kommentoi turkiskohua:

”Meidän täytyy miettiä, joudummeko rajaamaan jollakin tapaa sitä, millaisia tuotteita messuilla saa olla mukana. Tämä ei koske vaan yhtä toimijaa vaan laajemminkin osallistujia.

Muista näytteilleasettajista ei Luomanpään käsityksen mukaan ollut tullut palautetta.”

Ihmettelen, ettei palautetta ole tullut esimerkiksi kauneisleikkausfirmoista! Mielestäni botoxit ja kauneusleikkaukset voisi vähintään sijoittaa erilliselle hardcore-muokkaushoidot -osastolle, jottei tällaisen luomukauneuden ja hyvän fiiliksen takia tulleen messukävijän tarvitsisi törmätä pistoksiin ja implantteihin. Lisäksi täyteainehoitojen tekeminen ei-niin-steriileissä messuolosuhteissa on vähintääkin kysenalaista.

Toki ihmiset saavat muokata itseänsä, miten haluavat, jos siitä ei ole muille haittaa. Mutta botox yhdistettynä messujen tunnuslauseeseen muodostavat mielestäni huolestuttavan kombon. Minä pyrkisin mieluummin isojen messujen järjestäjänä vaikuttamaan erityisesti nuorten kävijöiden itsetuntoon positiivisella tavalla – niin, että heille tulisi kokonaisvaltaisesti hyväksytty ja hyvä olo omassa kehossaan. Eikä niin, että täytyisi aina pyrkiä olemaan jotain VIELÄ “parempaa”.


No, entäs ne messujen valopilkut? 🙂

Eniten tykkäsin Aspa-säätiön Voimaa Seksuaalisuudesta -hankkeen kojusta, jossa oli Lupa olla upea -näyttely. Siinä oli tauluja eri tavoilla vammaisista naisista upeissa Uhana Designin kukikkaissa vaatteissa ja kukkien ympäröiminä. Kuvat pursusivat voimaa, kauneutta ja myös eroottisuutta. Eikä pisteellä myyty (kai) mitään, mistä myös tykkäsin. Siitä tuli sellainen I ❤ Me -fiilis itelle. Katso kampanjan upeat kuvat täältä.

Luneten ständille oli hyvät jonot koko ajan, ja koska halusin jutella heidän kanssaan, liityin jonon jatkoksi. Ilahduin, miten asiantuntevasti ja kohdaten työntekijä opasti nuorta tyttöä edessäni. Tyttö osti messuilta ensimmäisen kuukuppinsa ja sai Luneten työntekijältä kattavan tietopaketin sen käytöstä sekä toivotuksen: “Soittelet tai laitat viestiä sitten vain meille päin, jos tulee mitään haasteita tai kysymyksiä. I ❤ that attitude.

Luneten ständillä kävi kuhina.

Messuilla tuli vastaan myös muita siistejä menkkabongauksia:

  • Suomessa on uusi kuukuppivalmistaja, Nomai!
  • Naisten seksuaaliterveyteen liittyvä uusi sivusto on avattu kesäkuussa, Naisten Alakerta, check ’em!
  • Luneten vaginakoppi, jonka sisällä oli infoa menkoista (ja jonka ihmiset joko kiersivät kaukaa, tai ilahtuivat sen nähdessään – herätti ainakin tunteita!):
Minä pimpissä.
Ken pimppikoppiin uskaltaa, hän pimppitiedon itselleen saa!

Näihin tunnelmiin! Messuilla oli siis paljon ihania ständejä, mutta sen konsepti tunnuslauseineen ei ihan auennut minulle.


PS. “Tule sellaiseksi kuin olet” on myös teologian tohtori Martti Lindqvistin lausahdus, joka on ollut Seksuaalinen tasavertaisuus Seta ry:n keskeisenä ajatuksena sen perustamisesta asti. Tässä kontekstissa lause on kaunis ja vapauttava. Mutta botoxkontekstissa… ei niinkään.

Tunnuslausetta makustellaan myös esimerkiksi seuraavissa blogeissa: countrysally.blogspot.com/2019/10/i-love-me-tule-sellaiseksi-kuin-olet ja luonnonkaunisblogi.com/2018/10/i-love-me-2018-tule-sellaiseksi-kuin

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s