Jos PMS on tällaista, entä PMDD??

Hejsan alla,

Mitä teille kuuluu? Mulla on taas PMS.

Kuvakaappaus Clue-sovelluksestani tältä päivältä. Pitäis menkkojen alkaa ihan näillä näppäimillä.

Tällä kertaa se ei ole kovinkaan paha, mutta paahtoleipä ja pitsa kyllä maistuu. Hiilareita nammmmm. Oon oikeastaan positiivisesti yllättynyt, että vaikken todellakaan ole lopettanut kahvinjuontia, niin ei oo tän pahempi olo ennen menkkoja tällä kertaa.

Lähinnä ajatukset on olleet vähän alakuloisempia ja hermostuneempia ku kierron muina aikoina. Helposti tulee olo, ettei mikään inspiroi ja pää koittaa syöttää mulle sitä tarinaa, jossa oon jotenkin huono tai epäonnistunut.

Huoh ❤ Tuleepa tästä kirjoittamisesta lempee olo ittee kohtaan. Ku kirjottaa nuo ajatukset näkyville. Oon tosi hyvä ja ihana ihminen. Pitää syöttää tonne ajatusväleihin tollasia helmiä näinä vaikeina aikoina.

Oon hoitanut tätä PMS:aa seuraaville keinoilla:

  • antamalla itse, ja pyytämällä läheisiltä, tilaa olla vittuuntunut
  • olemalla yksin
  • harrastamalla raskasta liikuntaa (juoksu, tanssi ulkona)
  • syömällä kohtuullisen fiksusti
  • juomalla kohtuullisesti alkoholia, esim. lemppariolut ruuan kanssa
  • katselemalla MS Romantic -sarjaa Yle Areenasta, *zone out*

Tänään tuli muuten Menkkablogin Instagramissa pyyntöä, voisko täällä olla juttua PMDD:sta (kuukautisia edeltävä dysforinen häiriö), joka on PMS:n pahempi versio. Vastasin heti, että toki voi ja tosi tärkeä aihe! Mulle riittää jo tää kerran kuukaudessa tuleva muutaman päivän “ihan vaan perus PMS”, ja voin kuvitella, millasta olis, jos oireet tästä vielä pahenis. Siksi kyselenkin myös täällä, oisiko ketään, jolla PMDD -diagnoosi tai oma epäily on, joka haluaisi kokemuksestaan kirjoittaa menkKAVERI -palstalle? Mulle voi laittaa asiasta esimerkiksi sähköpostia munmenkat@gmail.com -osoitteeseen.

Ensi viikolla tuleva postaus on Kysy gyneltä, jossa gynekologi vastaa teidän lukijoiden kysymyksiin. Keräsin kysymyksiä Menkkablogin Instagramissa ja Facebookissa. Niitä tuli oikein mukavasti ja aiheitakin laidasta laitaan. 🙂 Postaus aloittaa uuden Asiantuntija -postaussarjan. Tulossa on myös kiertotietoisuuskouluttajan haastattelua syksyn mittaan. Mitä muita asiantuntijoita haluaisit, että haastattelisin? Voit kommentoida vaikka facessa, instassa tai sähköpostilla, koska en ole vielä vaihtanut blogialustaa sellaiseen, missä kommentointi olisi mahdollista. Täytyy aktivoitua tän asian kaa, sillä ois tärkee kuulla teistä.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s