Kun kuukautiset triggeröivät trauman

Tervetuloa menkKAVERI -kirjoituksen äärelle. Palstalla vierailevat kirjoittajat kertovat mietteitään menkoista, ja kaikesta, mihin ajatukset niiden kautta johtavat. 


Menkat on mulle tosi triggeröivät. Itsessään jo epämukavat ja kivuliaat, mutta seksuaalisen hyväksikäytön vuoksi myös henkisesti raskaat. Täytyy olla tietoinen vaginasta, jota on loukattu. Sitä joutuu hoitamaan kuukautisten aikaan, syömään kipulääkkeitä, vaihtaa tamppooni ja muutenkin tarkkailemaan vuotoja. 

Menkat aiheuttaa mulla PTSD -oireilua ja mulle tulee tosi likainen olo siitä, että vuodan. Mun pitää olla tietoinen omasta kehostani ja sen toimimisesta, kun kaikki, mitä haluaisin, on repiä saastutetun vaginani pois. 

Olen päässyt eteenpäin kuukautisten hyväksymisessä ja siihen on auttanut itsevalidaatio ja lempeysharjoitukset. Ja ajattelu, että se mitä mulle tehtiin, ei oo saastuttanut mua ja vaginaa, vaikka siltä tuntuukin. Kun vuodan, yritän ajatella sitä erillisenä asiana, tämä vain on ja kuuluu naisen normaaliin kehon toimintaan, mutta joskus vuoto on tosi vaikea validoida ja erillistää traumasta.

Halusin kirjoittaa tästä, koska en ole ikinä löytänyt tästä näkökulmaa.


Kirjoittaja haluaa pysytellä anonyymina. Kunnioitamme sitä. Menkkablogin Insta-storyissa on mahdollista jutella aiheen herättämistä ajatuksista ja omista kokemuksista anonyymisti (en julkaise nimiä).

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s