Menkkaseksi

Tervetuloa menkKAVERI -kirjoituksen äärelle. Palstalla vierailevat kirjoittajat kertovat mietteitään menkoista, ja kaikesta, mihin ajatukset niiden kautta johtavat. 


En muista ajattelinko teininä seksin ja kuukautisten “yhdistämisestä” mitään. Seurustelin itseäni hiema kokeneempien mieheksi identifioituvien henkilöiden kanssa lukioajoista lähtien. Kumppaneilleni seksi kuukautisten aikaan ei ollut sen kummempi asia kuin muulloinkaan. Mietin, että kävikö minulla outo tuuri?  Ehkä monille mieheksi identifioitiville kuukautiset on seksuaalisesti jossain määrin haastava aihe? 

Muistikuvissani sekä minä että kumppanit liitimme menkkaseksiin jonkinlaista eläimellisemmän kiiman aspektia. Muistan, että olen ensimmäisen suhteen alussa hetken aikaa kuitenkin jännittänyt, haluaako toinen seksiä kuukautisteni aikaan, mutta jännitys karisi nopeasti, kun toinen olikin heti sinut veritulvani kanssa.

Keho

Seksi kuukautisten aikana oli myös usein ilman kondomia, koska uskoin nuorena, ettei silloin voisi tulla raskaaksi. Silloin tuntui huikealta tuntea elimessä se veren kuumuus sisälläni. Onkalonikin tuntui kuumentuvan niinä aikoina ja myös se kiehtoi. Kuuma veri kohisee. Se veri tuntui yhdistävän minua ja kumppania lähemmäs toisiamme. Eräs kumppaneistani piti kuukautisverta niin pyhänä, että halusi myös maistaa sitä, mikä tuntui myös lähentävältä. Kuukautiseni ovat olleet aina melko vuolaat ja pyyhettä on pitänyt pitää lakanan suojana. Kumppanin reidet ja vatsa on välillä värjääntyneet punaisiksi minusta. Se on vahvistanut kokemustani kehollisesta yhteydestä toiseen…ja sitä kautta kokemukseni turvallisuudesta on syventynyt. Sinä otat vastaan minun luontoni, kehoni, kaikkeni. Sinä olet siis valmis kohtaamaan minut. Sinä haluat minut. Kaiken minussa. 

Suuseksiä olen vastaanottanut kuukautisten aikana ilolla. Kuukupin kanssa se on siistiäkin jopa. Intiimimpää. Seksin myötä kehossa olleet jumittavat jomottavat kuukautiskivutkin usein väistyvät, vaikka joskus kuukautisten aikana haluankin “vain” hellyystason seksuaalista läheisyyttä ilman limakalvokontaktia. Kaipaan kuukautisten aikana korostuneesti ja kehollisesti hoivaa ja menkkaseksissä huomaan roolien dynamiikan kääntyvän luontaisesti niin, että toinen enemmän hoivaa minua. Kehollaan, sanoillaan, hiljaisella läsnäololla. Se lävistää. Sen ei tarvitse koskettaa limakalvoja lävistääkseen. 

Tunteet

On tuntunut ihanalta, että kumppanit ovat kokeneet sen niin luonnollisena osana yhteyden syventämistä, vaikka oli ollut ajoittain huolta siitä, että olisiko se jonkun mielestä vieraannuttavaa. Kuukautisten aikana tarve lohdutukselle on suuri, ja jostain syystä sisuksiani hierova hellä ja kova elin tuntuu uskomattoman lohdulliselta juuri kuukautisten aikana. Kun vuodan kohdustani, tunteet tuntuvat myös vuotavan ja itku tulee herkemmin. Olen hyvin herkistynyt aistimaan ydintä. Asiat yksinkertaistuvat, kun olo menee keholliseksi. Siksi myös satuttaa ajatus siitä, että toinen ei halua minua kuukautisteni aikana ja niiden takia. Se surettaa ja tulee yksinäinen olo.

“Järki”

Järjellä ymmärrän sen, että kuukautiset ovat valtavirralle vielä iso tabu ja monet miehet ovat eläneet niistä eristyksissä syystä tai toisesta. Osaa ei toki kiinnosta kontakti kuukautisiin, osa ei miellä kuukautisia niin isona tai tärkeänä asiana, oli sitten itsellä kuukautiskierto tai ei. Kaikki “en ole kokeillut/en halua menkkaseksiä” -reaktiot eivät johdu siitä, että kuukautiset ovat tabu. Uskon kuitenkin, että tabun murtaminen syventäisi monen menkallisen ja menkattoman yhteyttä itseen, luontoon ja toiseen. Siksi kirjoitan tätä nyt. 

Järjellä osaan myös olla ottamatta henkilökohtaisesti sitä, jos joku ei pysty kuukautisten aikana sellaiseen limakalvokontaktiin kanssani, jossa pimppini on osallisena. Vaikkei syynä olisi (ainakaan pelkästään) kulttuuri, on kuitenkin jokaisella omat seksuaaliset mieltymyksensä, eivätkä ne aina menkkaseksin osalta kohtaa. Kenenkään ei tarvii innostua menkkaseksistä siksi, että se on kumppanin mielestä upea kokemus. Voi keskittyä hoivaamaan omaa seksuaalisuutta kuukautisten aikana vaikkapa tunnustelemalla, millainen oma kosketus tuntuu ihanimmalta. Voi etsiä erilaisia tapoja rakentaa kumppanin kanssa lohdullista ja hoivaavaa yhteyttä. Ihanaa on muistaa, että keinoja on lukemattomia ja siellä seassa on varmasti monia molemmille ihanalta tuntuvia.

Miten sinä olet jutellut tai haluaisit jutella menkkaseksistä kumppanisi kanssa? Mitä haaveita tai huolia sinulla on menkkaseksin suhteen? Miten koet kumppanisi suhtautuneen sinuun seksuaalisella tasolla kuukautisten aikana? 


Kirjoittaja on 33-vuotias seksuaalineuvoja, joka suhtautuu kuukautisiin esim. pyhänä ja ytimeen johdattavana lahjana.


Lue muut menkKAVERI-kirjoitukset täältä.

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s