Testissä kestositeet

[Postaus päivitetty 29.7.2019, muutamat kestosidemenkat viisaampana]

Ostin toissa viikolla mustia ImseVimsen kestositeitä (koko S, panty liners). Olin miettinyt jo vuoden päivät, että pitäisi kokeilla, sillä olen huono muistamaan siteiden ostamisen ennen menkkoja.

Oli myös yksi toinen syy, miksi halusin vaihtaa kestositeisiin:

Niin sanotut normisiteet sisältävät 90 % muovia, jonka maatuminen on mellllkooooiiisen hidasta. Yhden kertakäyttösiteen maatuminen kestää 500-800 vuotta. Siitä sain “hieman” lisämotivaatiota testata kestoversiota.

Tällä viikolla, menkkojen alkaessa, pääsin testaamaan ostoksiani. Oliko niistä mihinkään?

Katsotaanpa.

Siteissä on polyesteriuretaanilaminointi, joka estää vuodot.”, lukee pakkauksen takapuolella. Pakkauksessa on myös paljon lupaava LEAKPROOF -symboli ja kymmenen vuoden takuu. Vaikuttaa hyvältä.

Paketissa on kolme terveyssidettä, ja ne ovat niin imukykyisiä, että sen puolesta olisin varmasti voinut käyttää koko päivän samaa sidettä. Edit. kuitenkin sillä varauksella, että pikkuhousujen täytyy olla napakasti istuvat! Minulle sattui ekaa kertaa elämässäni klassinen japaninlippu pyllyssä -tilanne, sillä pikkuhousuni, joissa kestoside oli kiinni, olivat siirtyneet kävellessä sivuun. Veri oli vuotanut suoraan valkoisiin bootyshortseihini, pikkuhousujen säilyessä puhtoisina – että sinänsä LEAKPROOF-lupaus piti paikkansa. En tiedä olisiko tätä tapahtunut normisiteen kanssa, sillä en käytä niitä juurikaan.

Käytän yleensä kuukuppia, mutta kertakäyttösiteitä niinä päivinä, kun ei tee mieli työntää mitään sisälleen esimerkiksi kipujen takia. Siteissä ja pikkuhousunsuojissa tykkään siitä, että ne lämmittävät jalkoväliä. Miellyttävää. Myös nämä kestositeet ovat kivan tuntoisia käytössä.

Ostamani kestositeet ovat pehmeää luomupuuvillaa. Siteen sisällä on ohut kosteussulku, joten suoja ei alkanut tuntua ahdistavalta vaan pintakangas oli mukavan kuivahkon tuntoinen.

Siteiden mustan värin takia veren määrää ei voi nähdä. Olinkin yllättynyt, kun runsaimpana vuotopäivänä huuhtelin siteen kylmällä vedellä ennen pesukoneeseen laittoa ja verta valui sidettä puristellessa aika kauan.

Tässä mallissa näkyisi veren määrä paremmin, mutta itse en trumpnaamaa jalkoväliini pystyisi laittamaan 😀 Jos sun huumorintaju riittää, niin täältä niitä saa.

Olen tyytyväinen ostokseeni, ja hinnaksi tuli Ekolossa kolmelle S-kokoiselle siteelle 17,90 euroa eli ne maksavat itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa. Suosittelen!

Minulla ei ole kamalan runsaat kuukautiset, joten en tiedä, miten nämä toimisivat silloin. Ainakin ostaisin siinä tapauksessa isomman koon. ImseVimsen siteistä on tarjolla myös M- ja L-koko. Edit. minulla olisi varmempi olo, jos side olisi hieman isompi, joten seuraavaksi kokeilen ehkä M-kokoa. Todennäköisesti testaan eri merkin sidettä (arviota tulossa!), jotta saan vertailupohjaa. Joku kommentoi, että hän ei pidä näistä ImseVimsen siteistä, koska ne hiostavat. Itse en huomannut sellaista, mutta ehkä joku muu merkki on vielä parempi? We’ll see.

Seuraavien menkkojen aikaan näen, onko pesukoneessa peseminen vaikuttanut imukykyyn tai pehmeyteen. Sen ei pitäisi vaikuttaa, sillä siteet neuvotaan pesemään 60-90 asteessa. Edit. kolmen pesun jälkeen siteet ovat edelleen miellyttävän tuntoisia, mutteivät aivan yhtä pehmoisia kuin ostaessa. Imukyky on pysynyt hyvänä.

Mielenkiintoista olisi myös testata Thinx-menkkapikkareita. Ehkä jonain päivänä tilaan sellaiset, kun näistä muistakin kestomenkkatuotteista on niin positiivisia kokemuksia. Edit. alkuperäisen postauksen julkaisun jälkeen Thinxiltä on tullut myös superimukykyinen malli Super Hiphugger, joka imee verta jopa neljän tamponin edestä. Thinxin perusmallit ovat imukykyisiä kahden tamponin edestä. Vielä en ole tilannut THINXejä, mutta heti, kun saan ne jalkaani, kirjoitan arvion.


*artikkelikuva blogitekstistä 4 kuvaa menkoista – nainen kuvasi menkkansa vastapainoksi kuvapankkien punaisille kukille

*muut kuvat: canva.com

4 Comments

  1. Mä oon tykästyny kestositeisiin tosi paljon, varsinkin nyt kun viimeisen puolisen vuotta on ollut lähes päivittäistä vuotoa kierukan laiton takia. Ite en niinkään noista imsevimseistä tykännyt, tai että koen ne jotenkin hiostaviksi, mutta hätävarana menevät kyllä nekin. Aika iso valikoima jo tullut kerrytettyä noita siteitä vähän kaikenlaisia testaten 😅

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s