Blogin tulevaisuusvisiot + kahvi vs. PMS

Blogin kesätauko on ohi, ja kesää on silti hurjasti jäljellä. Pohjoisesta muuttaneena tuntuu, että kesän kuuluisi jo vedellä viimeisiään. Touko-kesäkuu oli ihan hurjan lämmin! Siinähän on jo se odotettu kaksi kuukautta lämpöä 😀 Mutta nyt onkin vasta heinäkuun puoliväli, ja saa nähdä mihin saakka kesä täällä etelässä jatkuu…onko syyskuussakin vielä lämmintä?

Menkkka-ajatuksia en oo paljon viljelly kuukauden blogitauon aikana vaan ollut tarkoituksellakin poissa kuvioista myös henkisesti. Uskon, että tekee hyvää semmoinen. Tulee tilaa uudelle. Mille uudelle, sitä en vielä tiedä, mutta innolla palasin takaisin bloggaamisen pariin.

Sen tiedän, että haluan enemmän vuorovaikutteisuutta Menkkablogiin. Instagramissa on tuntunut hyvältä kysellä teidän lukijoiden mietteitä aiheisiin liittyen, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä seuraamassa. Insta onkin blogin lisäksi se paikka, johon aktiivisimmin päivitän ja panostan. Löydyn sieltä nimellä @menkkablogi.

Selkeästi paljon mietityttää blogin suunta tulevaisuudessa, mutta eipä sitä tartte ihmeitä tehdä. Ei kai kummempaa kuin jatketaan samaan malliin. Syksyllä on myös tulossa menkka-aiheisia tapahtumia, joihin osallistun blogin tiimoilta, ja niistä varmasti kirjoittelen tänne lähempänä enemmän. Hyvin on tuntuneet ihmiset löytävän blogin pariin, ja palaute on ollut tosi positiivista.

MenkKaveri-palstalle toivon edelleen ihmisiä kirjoittamaan just siitä omasta kuukautiskokemuksestaan, tai vaikkapa siitä, kun ei ole niitä menkkoja. Tiedän, että ainakin vaihdevuosista ja transmenkoista on tulossa jossain vaiheessa palstalle juttua, ja siitä olen innoissani. Jos just sinä haluaisit jakaa oman, aivan tavallisen kuukautiskokemuksesi tai jonkin erittäin erikoisen, niin ota yhteyttä matalalla kynnyksellä munmenkat@gmail.com.

Kahvi ja PMS

Oli mulla yhet menkatkin tuossa kesätauon aikana, mutta ne meni jotenkin niin huomaamattomasti ohi, etten edes Clueen (sukupuolineutraali kuukautissovellus) muistanut merkata menkkapäiviä. Ne vaan alko, sitten ne loppu. Nyt, kun muistelen, niin oli erityisen paljon ohivuototapauksia, eli housut veressä. Sitä yleensä harvemmin sattuu. Ohivuodot toki loppuivat, kun jaksoin laittaa kuukupin. Kestositeet ei mulla toimi kauheen löysien pikkareiden kaa näköjään. Pitää olla napakat. Ja napakat hiostaa kesällä.

PMS oli sen sijaan melkoisen kamala. Tiiän, että se johtuu pitkälti kahvinjuonnin aloittamisesta. Oon ollut kahvinjuonnin aloittamisen jälkeen erityisen hermoheikko ennen menkkoja. En oo vuosiin juonut kahvia, kun herkistyin burnoutin jälkeen sille kovasti. Mutta nyt oon toipunut täysin, ja nauttinut taas kahvin mausta ja siitä buustista, minkä se antaa. Kahvi on ihanaa, mutta se pahentaa mun PMS-oireita.

Pahimpia on itseinhoiset ajatukset. Viime PMS:n aikaan musta tuntui siltä, etten oo yhtään hyödyllinen eikä mua kuuluis olla olemassa. Onneksi tiedän, ettei nää oo totta, mutta ei ne silti kivalta tunnu. Mielenkiintoista sinänsä, että tuollainen ajatus nousi: miksi mun pitäisi olla hyödyllinen ja kelle? *PMS-valaistuminen*

PMS altistaa mua muutenkin hermostuneisuudelle eikä kofeiini auta asiaa. Kyse on valinnasta. Kahvi vai helpompi ennen-menkkoja -aika?

Toistaiseksi vastaan, että kahvi. Nam.

Onko se kahvipapu vai onko se pimppi? [kaikki postauksen kuvat tutusti canva.comista]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s