Ylivuoto

Tervetuloa menkKAVERI -kirjoituksen äärelle. Palstalla vierailevat kirjoittajat kertovat mietteitään menkoista, ja kaikesta, mihin ajatukset niiden kautta johtavat. 


Kierron kolmas päivä.

Mulla on runsaat menkat. Tai huonot suojat. Käytän kuukuppia, sitä normaalikokoista. En ole koskaan synnyttänyt, enkä synnytä. Siksi en ole valinnut sitä isompaa kuppia. En tiedä johtuuko mun veren hyytymisenestolääkityksestä, vai mistä, mutta kierron ensimmäiset kolme päivää pitää kupin lisäksi käyttää pikkuhousunsuojia. Mielellään siivellisiä. Kuppi ainakin pitää hoksata tyhjentää parin-kolmen tunnin välein. Ja menot ajoittaa tyhjennysten mukaan.

Se tunne kun kuppi vuotaa yli… Lämmin, pehmeä hulahdus. Naama lehahtaa punaiseksi yhtäaikaa pikkarien kans. Inhoan käyttää siteitä. Ne hautoo, hiostaa ja kutittaa. Yritän pärjätä mahdollisimman pitkälle ilman niitä. Silti, joka kerta kun käärin julkisessa vessassa vessapaperia pikkuhousuihin tai pesen kotona nyrkkipyykkiä, kiroilen siteettömyyttäni. En ole vielä kokeillut kestositeitä. Nyrkkipyykki ja siteiden kuivattelu kylppärissä ahdistaa.

Kuva lavuaarista, jossa on haarojen kohdalta veriset, valkoiset pikkuhousut. Saippuapala lavuaarin reunalla.

Mietin usein millaista elämä olisi ilman kohtua. Menin kerran gynekologille hakemaan apua runsaisiin menkkoihini. Miesgyne ehdotti hormonikierukkaa, tai kohdunpoistoa (!). Kierukan sain heti, kun annoin opiskelijoiden asentaa sen. Puoli vuotta myöhemmin sain kohtutulehduksen, kierukka poistettiin ja makasin viikon sairaalassa antibioottitiputuksessa. No, tapahtumat eivät välttämättä olleet kytköksissä toisiinsa.

Olen 35 -vuotias ja odotan kuukautisteni loppumista. Sain sterilisaation vajaa kymmenen vuotta sitten. Viimeistään siitä lähtien menkat on tuntuneet jotenkin epäsopivilta muutenkin aneemiselle keholleni. Vessanpöntön pohjalle loiskahtava veridesi vielä korostaa epäsopivuutta.

Sukuni naisista voisin päätellä, että tätä menkkailua kestäisi vielä kuutisen vuotta.. Ehkä hyväksyvämpi, lempeämpi asenne, tekisi seuraavista ~624 menkkapäivästä miellyttävämmät. 


Kirjoittaja on lapseton kissanainen.

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s