Testissä kestositeet

Ostin toissa viikolla mustia ImseVimsen kestositeitä (koko S, panty liners). Olin miettinyt jo vuoden päivät, että pitäisi kokeilla, sillä olen huono muistamaan siteiden ostamisen ennen menkkoja.

Oli myös yksi toinen syy, miksi halusin vaihtaa kestositeisiin:

Niin sanotut normisiteet sisältävät 90 % muovia, jonka maatuminen on mellllkooooiiisen hidasta. Yhden kertakäyttösiteen maatuminen kestää 500-800 vuotta. Siitä sain “hieman” lisämotivaatiota testata kestoversiota.

Tällä viikolla, menkkojen alkaessa, pääsin testaamaan ostoksiani. Oliko niistä mihinkään?

Katsotaanpa.

Siteissä on polyesteriuretaanilaminointi, joka estää vuodot.”, lukee pakkauksen takapuolella. Pakkauksessa on myös paljon lupaava LEAKPROOF -symboli ja kymmenen vuoden takuu. Vaikuttaa hyvältä.

Paketissa on kolme terveyssidettä, ja ne ovat niin imukykyisiä, että sen puolesta olisin varmasti voinut käyttää koko päivän samaa sidettä.

Käytän yleensä kuukuppia, mutta kertakäyttösiteitä niinä päivinä, kun ei tee mieli työntää mitään sisälleen esimerkiksi kipujen takia. Siteissä ja pikkuhousunsuojissa tykkään siitä, että ne lämmittävät jalkoväliä. Miellyttävää. Myös nämä kestositeet ovat kivan tuntoisia käytössä.

Ostamani kestositeet ovat pehmeää luomupuuvillaa. Siteen sisällä on ohut kosteussulku, joten suoja ei alkanut tuntua ahdistavalta vaan pintakangas oli mukavan kuivahkon tuntoinen.

Siteiden mustan värin takia veren määrää ei voi nähdä. Olinkin yllättynyt, kun runsaimpana vuotopäivänä huuhtelin siteen kylmällä vedellä ennen pesukoneeseen laittoa ja verta valui sidettä puristellessa aika kauan.

Olen tyytyväinen ostokseeni, ja hinnaksi tuli Ekolossa kolmelle S-kokoiselle siteelle 17,90 euroa eli ne maksavat itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa. Suosittelen!

Minulla ei ole kamalan runsaat kuukautiset, joten en tiedä, miten nämä toimisivat silloin. Ainakin ostaisin siinä tapauksessa isomman koon. ImseVimsen siteistä on tarjolla myös M- ja L-koko.

Seuraavien menkkojen aikaan näen, onko pesukoneessa peseminen vaikuttanut imukykyyn tai pehmeyteen. Sen ei pitäisi vaikuttaa, sillä siteet neuvotaan pesemään 60-90 asteessa.

Mielenkiintoista olisi myös testata Thinx-menkkapikkareita. Ehkä jonain päivänä tilaan sellaiset, kun näistä muistakin kestomenkkatuotteista on niin positiivisia kokemuksia.


*artikkelikuva blogitekstistä4 kuvaa menkoista – nainen kuvasi menkkansa vastapainoksi kuvapankkien punaisille kukille

*muut kuvat: canva.com

3 Comments

  1. Mä oon tykästyny kestositeisiin tosi paljon, varsinkin nyt kun viimeisen puolisen vuotta on ollut lähes päivittäistä vuotoa kierukan laiton takia. Ite en niinkään noista imsevimseistä tykännyt, tai että koen ne jotenkin hiostaviksi, mutta hätävarana menevät kyllä nekin. Aika iso valikoima jo tullut kerrytettyä noita siteitä vähän kaikenlaisia testaten 😅

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s