Ystävänpäiväspesiaali: Menkat ystäväksi

Halusin tehdä kivan, teemanmukaisen ystävänpäiväpostauksen, joten tässä tulee: mitä, jos tänä ystävänpäivänä tekisit aloitteen ystävystyä kuukautistesi kanssa?

Mitenkäs semmoinen sitten onnistuisi? 🙂


Kohtelemme ystäviämme lempeästi ja myötätuntoisesti. Toisin on usein menkkojen kanssa. Voimme kuitenkin ottaa mallia käytöstavoista, joiden avulla ystävystytään ihmisten kanssa.

Tässä 6 vinkkiä, joita voit soveltaa menkkojen lisäksi itseesi ja ympärilläsi oleviin ihmisiin:

1. Ole kiinnostunut

Kysy, mitä kuuluu.

Jos et ole ennen ollut erityisen kiinnostunut Menkoistasi, aloita se tänään. Takaan, ettet pety – edessäsi on takuulla mielenkiintoinen matka.

2. Kunnioita

Molemminpuolinen kunnioitus on hyvän suhteen perusta.

Jos suhteessa Menkkoihin tulee pettymyksiä, älä puhu pahaa Niistä selän takana vaan pyri ymmärtämään, miksi Ne käyttäytyvät hankalasti. Menkkakipujen tai pahan PMS:n ei pitäisi olla oletustila.

Kunnioita myös Menkkojesi rajoja: jos jokin tuntuu Niistä liialta, älä puske väkisin. Ota tarvittaessa vapaapäivä tai vähennä ei-välttämättömiä menoja.

3. Tutustu syvemmin

Opettele tuntemaan Menkat. Milloin Ne voivat hyvin? Mistä ne eivät pidä?

4. Kuuntele ja auta tarvittaessa

Jos huomaat, ettei Menkoillasi ole kaikki kunnossa vaan Ne käyttäytyvät omituisesti, hanki tarvittaessa ulkopuolista apua. Asiantuntijan apua on tarjolla ja sitä kannattaa myös hyödyntää.

Menkat ovat herkät reagoimaan, ja Niiden muutoksista huomaa myös usein oman terveydentilansa muutokset. Kun kuuntelet Menkkojasi, ole aidosti läsnä ja ota vastaan tuomitsematta. Menkat saattavat yllättää.

Tästä linkistä löydät vinkkejä, miten kuunnella oman kehonsa viestejä.

5. Pysy rinnalla

Ystäviä ollaan sekä hyvinä ja pahoina päivinä. Älä ole Menkoillesi hyvänpäiväntuttu vaan kuuntele Niitä myös pahoina päivinä. Silloin Ne todennäköisesti kaipaavat eniten sinun läsnäoloasi.

6. Panosta

Varaa itsellesi ja Menkoillesi hemmottelupäivä, hieronta, tai valmista vaikkapa erityisen ravitseva aamiainen Menkkojesi ekana päivänä. Onnellinen keho = onnelliset menkat ❤


Ihanaa ystävänpäivää kaikille Menkkablogin lukijoille! ❤

*kuvat: canva.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s