Lesbosuhde ja menkkasynkro

Tervetuloa meille! Meillä on menkat. Meillä on PMS. Meillä on ovulaatio.


Olen nyt ollut kolmisen vuotta suhteessa naispuolisen ihmisen kanssa. Asunut hänen kanssaan yhdessä puoli vuotta. Ja menkkasynkro, it is happening. Se on oman kokemukseni mukaan todellinen ilmiö vaikka tieteellä onkin asiasta ristiriitaisia tuloksia.

Meillä on suhteen alussa ollut 5-6 päivän ero kierron pituudessa. Hänellä noin 30 päivän kierto ja minulla 24 päivän. Mun kierto on venynyt jo kahdella päivällä tämän suhteen aikana, hänen taas tuppaa lyhentymään. Minä ikäänkuin odottelen häntä, kun hän kiirehtii vuotamaan.

Ihmeellisiä ovat kehojemme viritykset.

Meillä on siis yhteinen menkka-aika. Onneksi molemmat käyttävät kuukuppia, koska siteet loppuis varmasti usein ja yllättäen.

Millaista se sitten on? Vuotaa samaan aikaan. No aika kivaa mun mielestä. Olemme muun muassa keksineet käsitteen menkkapitsa, koska kätevästi:

sama kierron vaihe = samat mieliteot.

Myös Vicen haastattelu lesbosuhteen menkkasynkrosta kertoo samaa:


Let’s talk about periods. When did you sync?
Hannah: Second month? I remember because we were both like ‘let’s get loads of food immediately.’

kuva: canva.com

On mukavaa, kun toinen uiskentelee samoissa vesissä. Kuukautisten väsymyksen ja rentoilun jälkeen energiataso alkaa nousta. Miten olisi yhteinen juoksulenkki?

Olen usein kuullut kerrottavan kauhutarinoita tupla-PMS:stä vaan miksei tuplaaovulaatiosta puhuta enemmän? ❤ ❤ ❤ ? OOH! Kysynpä vaan… Enkä tarkoita nyt mitään seksimaratooneja, vaikka niidenkin todennäköisyys kasvaa. Molemmat ovat energisiä ja hehkeitä. Seikkailunhaluisia ja itsevarmoja. Flirttailu ❤

Entä se PMS? Se voi olla hämmentävää aikaa, mutta suhteessa naisen kanssa voi myös odottaa syvällistä ymmärrystä ja empatiaa. Voi vaan sanoa koodin PMS, ja toinen osaa parhaimmillaan luoda sen rauhallisen ja turvallisen ilmapiirin, jota silloin ainakin itse kaipaan.

Mun mielestä on kätevää, kun kierto menee suunnilleen samaa rytmiä. Jos mentäisiin aivan eri tahtiin, olisi hankalampi sympata toisen olotiloja ja keksiä yhteistä tekemistä. Toisaalta ovuloiva voisi vähän potkia perseelle menkkaväsynyttä ja väsynyt rauhoittaa energistä. Mutta sehän olisi tylsää ja kohtuullista eloa.

Ei. On paljon jännittävämpää ratsastaa toisen kanssa täysillä aallonharjat ja pohjukat.

Surfing The Crimson Wave by Ovary Actions

toim. huom. ylläoleva kuvaus on rajusti yksinkertaistettu kuvaus naisen kierrosta. Vastoin yleistä luuloa nainen voi olla energinen kuukautisten aikana ja onnellinen PMS:n aikaan.

*artikkelikuva kirjasta Blood Relations: Menstruation and the Origins of Culturekuvastaa Yolngu -alkuperäiskansan käsityksiä menkkasynkrosta. Narut symboloivat kolmen naisen kuukautisveriä.

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s