10 pelastusta – miten selvisin menkkakipuyöstä

Mulla on harvoin menkkakipuja, mutta silloin kun on, ne tulee öisin. Herättää mut aamuyöllä ja luulen, että on kakkahätä, mutta eipä ookkaan. Viime yö oli tällanen. Näin tein siitä siedettävämmän:


1. Burana

Klassikko.

2. Jäätelö

Tyttöystävä tiesi, että jäätelö auttaa menkkakipuihin, ja haki sitä pakastimesta mulle sänkyyn ❤

3. Sääli (ja tsemppi)

Koska mulla on harvoin kipuja menkoista, alan helposti miettimään “mitä oon tehny tällä kertaa väärin” tai “onko kaikki kunnossa”. Siksi oli tärkeetä, että pystyi avautumaan jollekin ja toinen oli siinä vieressä sanomassa, että menkkakivut on ihan normaali asia.

4. Kuuma suihku

Tää auttaa mulla aina, rentouttaa kehon. Vaikken ois jaksanu yöllä mennä suihkuun ja mietitytti kehtaako kerrostalossa mennäkään, niin kumppani onneksi patisti. Oonpa ollut kyllä säälittävä mytty.

5. Kumppani

Hän taitaa ansaita ihan oman kohtansa. Vertaistukea ja fiksuja neuvoja. Kiitos!

6. Villahuivi

Suihkusta tultuani pyyhe ympärilläni tuntui yllättävän helpottavalta, joten otin sänkyyn mun mehevimmän villahuivin, jonka kääräisin lantion ympärille. Se lämmitti ihanasti.

7. Negistely

Suihkussa käytyäni, ja villahuiviin kääriydyttäni laitoin makuulle. Siinä unen ja valveen rajamailla pistin merkille, että kivut alkaa tulla takaisin, jos mietin jotain negistelyjä. Wow! Joten keskityin kaikkeen ylevään, kuten tuntemaan kiitollisuutta siitä, että mulla on ihana sänky.

8. Hengittäminen

Kivuissa usein pidätän vahingossa hengitystä. Hengittämisen muistaminen rentoutti kehoa eikä kipu päässyt yltymään.

9. Menkkablogi

Ajatus, että tästä kyllä kirjoitan blogiiin! On ollut hyvä idea alkaa bloggaamaan menkoista. Tää on tärkee paikka purkaa tuntemuksia ja ajatuksia.

Tajusin myös, että tälleen menkkabloggaajana hyväkin, että on välillä kipuja. Ettei musta vaan tuu sellanen, joka toitottaa, että kipu on vaan omassa päässä ja menkkojaan rakastamalla siitä pääsee. Koska kyllä viimeöiset menkkakivut olivat todella pysäyttäviä. Siinä ei paljo menkkojen rakastaminen auttanut.

10. Kosketus

Toisen läheisyys tuntui lohduttavalta. Toisaalta kaipasin sen verran omaa tilaa, että sain vääntelehtiä just niihin asentoihin, joissa parhaitan pystyin olemaan.


Siinäpä mun yölliset pelastajat. 🙂 Olipa mukava kirjoittaa tällainen lempee postaus tällä kertaa. LOVE!


Lue kiputeemasta myös:

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s