Hashtag #ihatebeingagirl ja menkat

kuva: canva.com

“Kamalaa olla nainen!”

Auts.

Ylämahassa vihlaisee tuon kuullessani. Enkö minä olekaan ihana asia? Miksi se on niin kamalaa olla nainen?

Voisitko kuvitella, että mies tokaisee saman? Kamalaa olla mies!

Jos tulee siemensyöksy pöksyihin teini-iässä. Kamalaa olla mies! Minä en usko, että tämä saisi miehenalun parjaamaan koko mieheyttään.

Hashtagilla #ihatebeingagirl on Instagramissa tällä hetkellä 3972 kuvaa ja suurin osa niistä liittyy menkkoihin: meemejä vihaisista munasarjoista, vihaisista naisista. Jostain syystä “kamalaa olla poika” ei ole muotoutunut “kamalaa olla tytön” lailla lentäväksi lauseeksi, jota viljellään kevyesti. Asiassa täytyy olla kyse muustakin kuin kehollisista, välillä epämiellyttävistä toiminnoista.

En usko, että kuukautisten siirtyminen miehille muuttaisi asiaa saaden miehet vihaamaan miehenä olemista. Naiseutta on lupa vihata.

Mieheyttä sen sijaan ei. Miehenä pitää olla tyytyväinen ja kunnon Mies! Mies ei saa valittaa eikä varsinkaan mollata miehekkäitä ilmiöitä.

Löytyy #ihatebeingaboy -hashtagilla yksi kuva 😀 Se on tämä:

En tiedä mitä kuvassa tapahtuu, hän lienee hävinnyt Tekkenissä harmillisesti. Olen iloinen, ettei #ihatebeingaboy -kuvia ole enempää, mutta samalla harmittaa, että naisilla tuntuu olevan meneillään kaksintaistelu omaa kehoaan vastaan. Munasarjatkin kuvataan meemeissä ja sarjakuvissa pahansuopina, kostonhaluisina vihollisina:

kuva: käyttäjä ItsMeYouSilly memedroid.com

Minä en halua buustata kulttuuria, jossa on hyväksyttävää – jopa naisia yhdistävää – vihata naiseuttaan jonkin niin luonnollisen kuin menkkojen takia. Musta on kyllä hyvä, että menkkakivuista puhutaan: ne on monelle elämänlaatua huonontava tekijä.

Haluan silti elää maailmassa, jossa menkat eivät ole oletusarvoisesti naisen pahin vihollinen.

kuva: Happy Uterus by Kayla Bailey

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s