Menstrual QUEEN! – villaviltti viittana

Tämä blogi alkoi ideasta lisää puhetta menkoista

Siksi on välillä ihana kirjoittaa ihan vaan sitä ideaa kunnioittaen yksinkertaisesti omasta tämänkertaisesta menkkakokemuksesta. Ja kuinka mukavaa onkaan, että menkat ovat tarkoittaneet heinäkuusta alkaen: nyt saa alkaa bloggaamaan! Rakastan nimittäin kirjoittamista, ja sen rytmittäminen johonkin niin pohjimmaiseen kuin kuukautiskiertoon on ollut paras ideani ikinä. 

Mulla ottaa helposti nämä kirjoitukset yhteiskunnallisia, poliittisia ja sosiologisia suuntia, niin nyt koitan tiiviisti pysyä omassa kokemuksessani. Koska sekin on arvokas, tärkeä näkökulma.

Menkat alkoivat tänään ilmeisesti aamuyöllä. Lakanaan oli kerennyt tulla pari pisaraa, mutta onneksi ei mennyt patjaan asti. Vuoto on vielä sen verran niukkaa, että lähinnä tulee paperiin, kun pyyhin vessassa käydessä. Pärjään siis pikkuhousunsuojalla. Mukava, sillä ei tee mieli laittaa kuukuppia vielä.

Menkkojen mukana tuli rauha. PMS on ohi ja keho rentoutuneempi. Tekee mieli olla hiljaa ja juoda lämmintä, kääriytyä villavilttiin. Oon tosi kiitollinen, ettei mulla ole kipuja. 

Aamulla sängyssä pyyhin veret nessupaperiin ja heitin sen lattialle, ettei tarttenu vielä nousta laittamaan suojaa. Olisin voinut nukutella mehevästi varmaan vielä pari tuntia. Vaikka nukuin taas tapani mukaan kehnommin menkkoja edeltävän yön, niin kun menkat alkavat, voisin vaan völliä sängyssä ja uneksia. Ensi yönä nukun sitä sikeää menkkaunta ja näen erityisiä unia.

Menkkojen aikaan mulla on erityisen itseäni arvostava olo: mun keho tekee jotain niin siistiä, vuotaa verta ja uudistaa itseään ainaisen rytmin tahtiin. Olen rauhallinen ja hiljainen. Voimakas.

Levon tarpeessa.

Sillon mulle ei myöskään ryttyillä. I feel like a Queen! Viittani on villaviltti.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s