Biisejä menkoista vol. 1

Heräsin juuri siihen, että menkoista tehdään biisejä. Ei tietenkään tarpeeksi siihen nähden, miten paljon maailmassa vuodetaan kuukautisverta, mutta uskon asianlaidan muuttuvan lähitulevaisuudessa.

Kaveri linkkasi mulle Sofan Puolukoita -kappaleen ja tämän innoittamana kyselin lisää menkkabiisisuosituksia. Valitsin listaan mun suosikit, ja uskon, että näin monipuolisesta kokoelmasta löytyy muillekin fiilisteltävää. Tässä siis kuunneltavaa menkkaisille, ja miksei menkattomillekin.

(Biisejä etsiskellessä huomasin, että myös PMS on inspiroinut musikaalisia ihmissieluja, joten odotettavissa on myös PMS-musasuosituksia -postaus.)

Sofa – Puolukoita

sofa_puolukoita_kuva iiris heikkakuva: Iiris Heikka. Ylen artikkelista.

Suomalainen Sofa purkaa räppiskenen maskuliinisuutta. Heillä on “puolukat omast puskast, omast puutarhasta” ja se ei ole yhtään vähempää kuin supervoima. Tällasta lisää! Jos joku tietää lisää suomalaisia menkkabiisejä niin ilmiantakaa ihmeessä kommenteissa.

PJ Harvey – Happy & Bleeding

Biiseistä tunnelmaltaan eniten sitä, miltä minusta tuntuu kun vuodan. Intuitiivinen, jopa shamanistinen, kuvaus kuukautisista. Kielenkäytöltään koen tämän kappaleen erityisen feminiiniseksi. Ihana kun tässä sanotaan pillua “hedelmäkukaksi”.

I Got That Flow – SKIT BOX

i got that flow_kuva kuvakaappaus Youtubesta

Taas se täytyy todeta: rakastan australialaisia. Tästä tulee niin huippu “menkat on kova juttu” -fiilis! Jes, mulla on nykyajassa väärinymmärretty toiminto mun kehossa, joka on oikeesti mun salainen voima! Menkkavoimaa!! Ensikosketukseni tähän australialaiseen komedienneposseen, mutta ei toivottavasti viimeinen.

HelloFlo Presents: Tampon Rap

tampon rap_kuvakuvakaappaus Youtubesta

Vaikken tamponeista pidäkään toksisen sokkioireyhtymäriskin takia, niin tämä biisi on hauska. HelloFlo on terveyssivusto, joka alkoi yhden naisen ideasta toimittaa kuukautissuojia naisille suoraan kotiin juuri oikeaan aikaan kuusta. Nykyään HelloFlo -sivusto on kehittynyt tietopaketiksi menkoista, kehosta ja seksuaalisuudesta.

Ani DiFranco – Blood In The Boardroom

Tää kappale on periaatteessa iso ja naisellinen FUCK YOU elämästä vieraantuneelle korporaatiomenolle!! Helkkarin kova biisi, ihastuin ekalla kuuntelemalla.

Sitting in the boardroom
The I’m-so-bored room
Listening to the suits talk about their world
I didn’t really have much to say
The whole time I was there
So I just left a big brown bloodstain
On their white chair


PERIOD!

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s