#mukavatmenkat

[Johanna – menkat loppuivat]

Tällä kertaa ei ollutkaan kuin kolmen päivän menkat. Ehkä tämä kuumuus on imenyt niin mehuja, ettei edes menkkoihin riitä.

Haluan lisää kirjoittajia tähän blogiin. Haluan lisää näkökulmia, kun menkkoja on niin monenlaisia. Keksin eilen illalla niille vieraskynä tyyppisille kirjoituksille palstanimenkin: MenkKaveri -palsta. Olen iloinen tuosta haha!

Mun oman äänen haluan tuoda menkkakeskusteluun muun muassa siksi, koska mulla on kivuttomat ja oikeasti mukavat menkat. Kierto on säännöllinen ja vuoto keskivertoa/niukkaa. Minä tykkään mun menkoista 🙂 ja tuntuupa muuten helkkarin hyvältä kehossa, kun sanoo noin. Minä tykkään mun menkoista.

Niiden aikana olen yleensä rauhallinen. Sosiaalisuutta en jaksa siinä määrin kuin kierron muina aikoina. Vietän tuolloin mielelläni omaa aikaa, jos siihen vain on mahdollisuus.

Elokuvissa ja sarjoissa menkat esitetään poikkeuksetta negatiivisessa valossa. Ne ovat vitsi tai kuittailun aihe, tai sitten nainen toivoisi olevansa mies, ettei hänen tarvitsisi kärsiä menkkoja. Voiko tällaisessa kulttuurissa olla mukavia menkkoja?

Mietin, millainen olisi tytön kokemus ensimmäisistä menkoistaan, jos hän olisi lapsesta saakka altistunut menkkoja arvossa pitävälle kulttuurille ja kulttuurintuotteille.

Itse en koe näkyväni / olevani olemassa median meille tarjoamassa menkkakuvastossa. Koen olevani outo, kun menkat on musta ihan jees. Haluan mukavat menkat edustetuiksi edes sosiaalisessa mediassa. Siksi aloitin tämän blogin, ja tästä tulee kuulemaan vielä moni.

Onneksi on jo esimerkiksi #periodpositivity -liike ja kuukuppivalmistaja Lunette, joka tekee hyvää työtä menkkatietoisuuden lisäämiseksi.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s