Juoksusuojia

[Johanna – menkkojen 1. päivä]

Tänään menkat tuli, kun laitoimme siskoni kanssa mansikoille rastasverkkoja. Ne alkoivat mukavan hulvahtaen.

Kysyin siskoltani siteitä eikä hänellä ollut, sillä kuukuppi rulaa (itsekin olen kupittanut jo 13 vuotta, mutta joskus ekana vuotopäivänä ei tee mieli laittaa sinne mitään). Siskoni kuitenkin ilmoitti, että koiran juoksuja varten ostettuja siteitä löytyy. Lainasin niitä, ihan libressejä sekin käyttää. Kyllä siinä itsensä lähemmäs luontoa mieltää, kun käyttää samoja narttusuojia sekarotuisen ystävänsä kanssa. Aika kiva 🙂

Tuleeko kierrosta jotenkin luonnostaan luontoon kuuluvampi olo? Ainakin olen lukenut aiheesta paljon spekulaatiota. Oon joskus koittanut kuvitella, miltä tuntuisi jos ei olisi kuukautiskiertoa rytmittämässä elämää. Olisiko lineaarisempi aikakäsitys? Miten se vaikuttaisi tekemisiin vai vaikuttaisiko ollenkaan? Pitää kysyä joltain raskaana olleelta tyypiltä. Cis-miehellä kun ei ole vertailupohjaa asiassa. On vaikea kuvailla jotain, mikä on aina ollut.

Mulle kuukautiskierto on asia, mikä palauttaa mut takaisin omaan kehooni säännöllisesti. Jos mulla olisi koko ajan ovulaatio-olot, olisin varmaan melko eri ihminen. Menossa koko ajan ja nauraisin kaikelle. Juhlisin enemmän. Riehakkaasti vitsailisin, runkkailisin ja nussisin menemään.

Nyt on ihana istua terassilla kehossa sellainen olo niinkuin kaikki hengittäisi taas vapaasti. Painostava PMS-tunnelma on tipotiessään ja tilalla maadoittunut rauhallisuus. Kaikki virtaa kevyemmin.

PS. Hauska, kun on tämä blogi, sillä menkkojen alku merkkaa nyt myös bloggaamisen alkua. Usein menkkojen alku merkkaa ennemminkin asioiden loppua: en tykkää esimerkiksi pyöräillä vastatuuleen, kun mulla on menkat. Silloin saattaa tulla kipuja, joita yleensä ei minulla ole ollenkaan.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s